به گزارش خبرنگار میراثآریا، جام جهانی فوتبال بزرگترین محفلیست که از هر کشور، قوم، نژاد، فرهنگ و آیینی در آن حضور دارند. وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی نیز برای استفاده از ظرفیت جامجهانی قطر 2022 و با هدف ارائه تصویری افتخارآمیز و معرفی ظرفیتهای یکی از کهنترین تمدنهای جهان که گنجی پنهان از هنر، زیبایی و فرهنگ را در خود نهفته دارد، راهنمایان گردشگری را در قالب گروهی 12 نفره در سیام آبان ماه هم زمان با بازی ایران انگلیس بهعنوان عضوی از خانواده گردشگری راهی قطر کرد.
این راهنمایان گردشگری که امروز 9 آذرماه در راه برگشت به ایران هستند، طی اقامت 10 روزهشان، در غرفه ایران در نمایشگاه صنایعدستی که در دهکده فرهنگیگردشگری کتارا در دوحه برپاست، برای راهنمایی توریستها، معرفی هنرمندان ایرانی، هنرهای سنتی و صنایعدستی همچنین توصیف تمدن و فرهنگ ایران حضور داشتند.
فرش، خاتم، معرق، تذهیب، میناکاری، سفرههای قلمکاری، پسته و زعفران از جمله اقلام ارائه شده در این نمایشگاه هستند که اجازه فروش رسمی آنها وجود ندارد و برای معرفی و ثبت سفارش در معرض دید بازدیدکنندگان گذاشته شدهاند. نمایشگاه تا روز پایانی جامجهانی برپا خواهد بود و اقلام جدیدی نیز به آن اضافه خواهد شد. اجرای پرفرمنس زنده توسط گروه هنری نیز بخش دیگری از این نمایشگاه بود که میتوان به آن اشاره کرد.
به گفته یکی از راهنمایانی که در این نمایشگاه حاضر بود، غرفه ایران حیرت توریستهای جام جهانی را برانگیخته بود و استقبال خوبی از آن شد.
او درباره چرایی این جذابیت به میراثآریا میگوید: هر کشوری با اِلمانهای فرهنگی و تمدنی خود در این رویداد حاضر بود و تقریبا تمامی کشورها تنها اجرای موسیقی و رقصهای بومی را در برنامه داشتند، اما ایران تنها کشوری بود که با بیشترین و حیرتانگیزترین ظرفیت هنرهای دستی خود به این رویداد آمده بود!
این راهنمای گردشگری در پاسخ به این پرسش که کدام صنایعدستی ایران برای توریستهای خارجی جذابتر بود، میگوید: آنها فرشی میدیدند از ابریشم خالص با قطر بسیار اندک و ظرافتی خیره کننده و بعد که آن فرش را برمیگرداندند و پشت آن را میدیدند، متوجه میشدند که این یک قالی ابریشم دو رو است! بهت و حیرت را کاملا میشد در صورتهایشان دید!
به گفته او مبلمان تمام خاتم شیراز با انبوهی از ظرافت و زیبایی بسیار توجهبرانگیز بود. پرفورمنس اساتیدی چون استاد کاوه که دارای نشان درجه یک هنری در رشته معرق است نیز تحسین توریستهای خارجی را بر انگیخت.
آنچنان که از این روایت برمیآید تعداد زیادی از توریستهایی که به دهکده گردشگری کتارا در ساحل شرقی خلیج غربی و مروارید قطر در دوحه رفته بودند با تصویر فاخری از ایران آشنا شدند و نَمی از دریای هنر و تمدن ایرانیان بر گونه آنها نشست. همچنین تصاویری از این هنرنماییها در قاب دوربین عکاسان خبرگزاریها و اینفلوئنسرهای بینالمللی ثبت و منتشر شد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/